Choď na obsah Choď na menu
 


TRÉNING A SEXUÁLNY ŽIVOT

29. 7. 2011

TRÉNING A SEXUÁLNY ŽIVOT

Dnešní aktívni muži a ženy cítia potrebu podávať vo všetkom možnom nejlepšie výkony a dobre pritom vyzerať. No k tomu je treba sa nielen starať o svoje konto, ale taktiež o svoju maličkosť a tou je naše vlastné telo a myseľ. Jedným z najdostupnejších športov pre širokú verejnosť je fitness. V priebehu jeho tréningu sami zistíte, akých výkonov je vaše telo schopné a tiež to, ako vaše svaly pracujú a reagujú.

 Tréning v posilňovni je naviac dobrý spôsob, ako zmyselnejšie prežívať lásku so svojím partnerom často a intenzívnejšie. Tréning totiž zvyšuje hladinu hormónov, zväčšuje príťažlivosť, poskytuje spätnú väzbu a robí ľudí sexuálne príťažlivými. Tréning zvyšuje sexuálnu sebedôveru u väčšiny žien a mužov, robí z ľudí nielen zdravších jedincov, ale aj spokojnejších so svojim vonkajškom. Tréning tiež u mužov a žien výrazne podporuje vylučovanie pohlavných hormónov, ktoré zvyšujú pohlavnú žiadostivosť.


Je známe, že pohlavné záujmy vekom neklesajú, a to ani vo veľmi vysokom veku. Postupujúcim vekom však nemusia telesné funkcie správne pracovať. V skutočnosti je pokles pohlavného apetítu skôr dôsledkom spoločenských konvencií a horšieho zdravotného stavu, ako samotného veku. V našej spoločnosti sa traduje, že úderom 40 roku, čo sa týka sexuálneho života, to s ľudmi „ide z kopca". Zvlášť muži sa často obávajú, že nebudú môcť vo vyššom veku schopní sexuálnych aktivít. Je možné, že libido oslablo, alebo klesla produkcia testosterónu, na vine môžu byť napríklad psychické príčiny, ale tiež organické ochorenie.


Správny tréning predstavuje zkratku k silnejšej sexualite. Prenáša sexuálne problémy na fyziologickú úroveň a dokáže problémy identifikovať a vyriešiť. Tréning môže zlepšiť sexuálny život každého človeka. Ale pozor, vyhýbajme sa extrémom - všetkého veľa škodí. Tréning vysokej intenzity a objemu môže sexualitu ovplyvňovať tiež nepriaznivo. Skôr ako sa teda pustíte do pravidelného fitness tréningu, vyhľadajte trénera, ktorý vám poradí a zostavý cvičebný plán. Je však treba tiež podotknúť, že aj keď sa budete venovať pravidelnému cvičeniu a stanete sa tak atraktívnejšími, neznamená to vždy, že váš život bude zrazu plný romantiky. Tú si v sebe musíte objaviť sami.

Hlavne sa majte radi!

 zdroj:www.zdrave-hubnuti.cz