Choď na obsah Choď na menu
 


TRÉNINGOVÝ PLAN 1+1

28. 2. 2011

TRÉNINGOVÝ PLÁN 1+1 

Tento cvičebný plán je určený predovšetkým pre začiatočníkov, fitness cvičencov alebo pre tých, ktorí cvičia predovšetkým zo zdravotných či iných dôvodov...

Podstatou tohto tréningového plánu je, a ako už asi z názvu článku tušíte, jeden deň cvičenia, za ktorým nasleduje deň odpočinku. Cvičenie je rozdelené do šesťdňového setu, kde sa po dokončení znovu vraciate k prvému tréningovému dňu. To znamená, že k precvičovanej svalovej partii sa vraciate po siedmych dňoch čo by Vám malo poskytnúť dostatočne dlhý čas na regeneráciu.

Ako už bolo v úvode spomenuté tento tréningový plán nieje tým „pravým orechovým“ pre získanie masívnej svalovej hmoty, ale je skôr určený pre začínajúcich cvičencov a tých, ktorí sa chcú udržovať v dobrej forme. V rozpisoch sú uvedené dve alternatívy tohto tréningového plánu. Prvá je určená skôr pre začínajúcich borcov, zatiaľ čo druhá alternatíva je určená pre tých, ktorí by chceli odstrániť prebytočný podkožný tuk. Líši sa iba pridaním dvoch dní s (AA) aeróbnou aktivitou, ktorá sa významne podieľa na spaľovaní prebytočných tukov.

Tréningový rozpis pre začínajúcich cvičencov:

1.deň: Prsia + biceps + brucho
2.deň: Voľno
3.deň: Chrbát + triceps
4.deň: Voľno
5.deň: Nohy + lýtka + ramená
6.deň: Voľno
7.deň: celý cyklus sa vracia na začiatok

Tréningový rozpis pre pokročilejších, fitness cvičencov:

1.deň: Prsia + biceps + brucho
2.deň: AA
3.deň: Chrbát + triceps
4.deň: Voľno
5.deň: Nohy + lýtka + ramená
6.deň: AA
7.deň: celý cyklus sa vracia na začiatok

AA – Aeróbna aktivita

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.